Uusimmat tuotteet

Uutuus! Ohuet silkkisormikkaat, musta XL 25,-Uutuus! Silkkisormikkaat - ohutta mustaa silkkineulosta. 100 % silkki, resori elastinenLue lisää »
Burette 22 (95 g), ohut burette, lev. 106 cm l. valkoinenBurette 22 on normaalia burettea (Burette 34) ohuempi ja laskeutuvampi. Tässä burettelaadussaLue lisää »
"Fukuro", silkkinen pussukka"Fukuro" 袋- silkkinen pussukka! Dupion silkistä valmistettu pussukka "Fukuro"Lue lisää »
Dupion silkki, ruutukuosi "Tartan", lev. 114 cmErä dupion silkkiä jossa kuviona klassikko "Tartan" nk. skottiruutu. Nk. 7 cm korkeaLue lisää »

Uutiset

10.11.2015Tampereen Kädentaidot messut 13-15.11.2015Lue lisää »13.10.2015Lisää luonnonvalkoista Nirdar silkkilankaa!Lue lisää »1.10.2015Upea laatu crepe de chine 14 silkkikangas!Lue lisää »

KANGAS GALLERIA - AITOA LUONNONSILKKIÄ KANKAANA

Kangas Galleriassa esittelemme värillisiä ja painettuja silkkejä arkeen ja juhlaan.
Kerromme tarkemmin kankaan valmistusmaan, ominaisuudet ja parhaat vinkit käyttötarkoituksen kannalta.
Valkoiset silkit mm. silkinmaalaukseen ja silkit Hääpukuihin löydät omilta sivuiltaan (linkit alla).

Osa kankaista on myynnissä silkkikaupassamme verkossa - osa kankaista on tilauskankaita joiden toimitusaika n. 1-2 vkoa. Voit myös tiedustella sopivaa kangasta lähettämällä meille mallin väristä tai kankaasta ja yritämme etsiä haluamaasi kangasta. Valikoima on laaja ja toimittajia paljon joten uskomme sopivan kankaan löytyvän!

Silkkikankaiden värikarttoja löydät sivuilta silkkikankaiden värikartat. Nämä värikartat toimittajien varastokankaiden värikarttoja. Päivittäin saamme myös listoja toimittajien varastokankaista jotka yksittäisiä eriä - nämä kankaat eivät värikartoissa näy mutta voit tiedustella toivoomasi väriä sähköpostilla tai puhelimitse.

DUPPION SILKKI (dupion, douppion)dpbeigetarjous.jpg

Käsin- tai koneellisesti kudottu silkkikangas. Käsinkudotussa kudelankana käytetään epätasaisempaa silkkilankaa ja kankaan pinta on elävä (kuva). Konekudotussa sekä loimi - että kudelanka on samanvahvuista ja lopputulos muistuttaa silkkitaftin sileää pintaa mutta dupion on vahvempi. Kudontalanka kehrätty silkkilanka, kankaassa on palttinasidos.
Suurin dupionin tuottajamaa on tällä hetkellä Intia mutta myös Kiinassa valmistetaan koneellisesti hieman ohuempaa duppionia. Koska duppionin tarjonta on suurta on myös laaduissa paljon eroja.
Käsinkudotun duppionin värikartta n. 40 väriä ja konekudottussa duppioniossa värikartta (London mallisto) n. 150 väriä. Leveydet 114 - 137 cm, hinnat n. 33,- - 45,-/mtr. Tilauksesta saatavana osa väreistä myös leveyksissä 150 - 280 cm. Uutuus "Sorri Silk Collection" - käsinkudottu dupion silkki Intiasta! Tähän mallistoon valitsemme värit jotka sopiva pohjoiseen valoon ja väriin - värjeä jotka olemme vuosien saatossa todenneet parhaimmiksi yhdessä asiakkaiden kanssa. Jos haluat kudotuttaa oman kankaan omien väritoiveidesi mukaan on sekin mahdollista tässä mallistossa.

Intialaisesta dupppionista saatavana myös kirjailtuja, ruututikattuja jne.

Kankaan hoito-ohjeet/vinkit: Valmistajan suositus kankaalle on kemiallinen pesu. Juhlavaatteissa tämä on ainut suositeltava vaihtoehto.
Mikäli kuitenkin haluat pestä esim. arkipuseron käsin kokeile pesutulosta ensin pienelle tilkulle.
Pesussa duppion pehmenee ja voimakkaista väreistä saattaa irrota väriä ensimmäisessä pesussa.
Kangasta tilatessa huomio, että tilaat riittävän määrän. Kangas - varsinkin kaksiväriset nk. shot värit - pitää leikata samansuuntaisesti ettei kankaan väri muutu!

Käyttökohteet: upea juhlakangas monen mallisiin pukuihin. Sisustuskankaana myös suosittu, esim. duppion silkistä valmistetut verhot ovat vertaansa vailla! Nyt saatavana myös valmisverhoja - vuoritettu puuvillalla, kangas käsinkudottu dupion silkki!

RAAKASILKKI

Raakasilkillä tarkoitetaan yleensä intialaista, palttinasidoksista, himmeähohohtoista kangasta. Kangas on käsinkudottu ja pinnaltaan muistuttaa pellavaa. Joskus myös kiinalaista lyhytkuituista burettesilkkiä kutsutaan virheellisesti raakasilksi - nämä kaksi eri kangasta on kuitenkin syytä erottaa toisistaan sillä ne eroavat toisistaan sekä kudontalangan, valmistusmaan, hinnan, pesun yms. suhteen toisistaan. Burettesilkin esittelemme jäljempänä.
Intialainen raakasilkki on palttinasidoksinen ja se sopii loistavasti mm. jakkuhin, hameisiin ja sisustuskankaaksi. Kankaan hienostunut, himmeä hohto tekee kankaasta monen suosikin - kangas sopii myös arkisempaan jakkuun. Kangas laskeutuu kauniisti ja on helppohoitoinen. Koska kangas on käsinkudottu on suositus kemiallinen pesu. Kankaan hyvä vuoritus ja mahdollinen tukikangas mm. kauluksissa on suositeltavaa. Toimituskankaissa kankaasta löytyy n. 20 värisävyä, lev. 114 cm, hinta alk. 43,-/mtr. Värikartta värikartta sivullamme. Kuvan vaaleanpinkista ja hiekansävystä saatavana myös köynnöskirjailtu malli. Raakasilkin hoito-ohje: kemiallinen pesu.kirjrs2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BURETTESILKKI

Kiinalainen,  lyhytkuituisesta silkkikuidusta koneellisesti kudottu silkki. Kankaan pinta on elävä sillä kudontalangan lyhyet kuidunpäät tekevät kankaasta hieman epätasaisen näköisen. Koneellisesti kudottu kangas on tasainen, väriltään luonnonvalkoinen. Kangas on vesipestävä - ensimmäisessä pesussa kangas kutistuu n. 6-7 %. Kangas on monen suosikki edullisen hintansa (alk. 10,-/mtr) ja helppohoisuutensa takia. Kangas myös värjäytyy hyvin.  Normaali burettesilkki nk. Burette 34 on tavallisin ja sitä on saatavana useassa eri leveydessä. Uusi tulokas on kalliimpaan kehrättyy loimeen kudottu nk. ohut burette. Kankaan ulkonäkö on samanoloinen mutta kangas on pehmeämpi ja laskeutuu kauniisti. Ohuesta buretesta (Burette 22) on saatavana n. 20 väriä, hinnat 18-20,-/mtr. Saatana ajoittain myös paksumpi nk. Jeans Burette eli "farkkuburette". Yleensä laaduista vahvin ja kankaan sidos twill kuten farkkukankaassa. Tämä silkki tulee yleensä Intiasta.

burette_22_vpun.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burette 22.

 

SILKKISATIINI (Crepe Satin) ja KIINANKREPPI (Crepe de Chine)

Nämä kiinalaiset silkkikankaat valmistetaan korkealuokkaisesta silkkifilamenttilangasta koneellisesti kutomalla. Pitkäkuituinen silkkifilamentti on perhosen kehräämää kuitua jonka pinta on sileä ja langan lujuus on vertaansa vailla - filamenttisilkkilanka on yhtä vahvaa kuin samanpaksuinen teräslanka. Todellinen luonnon ihme! Silkkisatiinin ja kiinankreppi ovat molemmat kauniisti laskeutuvia kankaita ja esim. painoluokat 08-12 suosittuja kalliimmissa silkkihuivilaaduissa. Paksummat laadut (painoluokat 16 - 50) soveltuvat vaatetukseen yms. Silkkisatiinin ja kiinankrepin ero on kiillossa ja kudontalangan kierteessä.
Silkkisatiinin nk. atlassidos antaa silkkilangan hohtaa kauniisti ja kankaan oikea puoli on hohtava, nurja puoli himmeä. Silkkisatiini on silkeistä hohtavin - se ei kuitenkaan kiillä kuten polyester tai viskoosisatiini ja nimenomaan hohtaa - tämä on yksi aidon silkin hienoista ominaisuuksista!
Kiinankreppi eli crepe de chine kudotaan kierteisestä langasta jolloin kankaan pinta on läheltä katsottona kreppimäinen ja kankaan hohto on himmeä.  Molemmat kankaat ovat vesipestäviä esim. arkiasuissa. Juhlapuvuille suosittelemme kemiallista pesua.
Molemmat pitkäkuituiset laadut ovat oiva valinta esim. herkkäihoiselle. 

duches_satin_taupe.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

crepe satin (silkkisatiini)

 

SILKKISIFONKI, SILKKIGEORGETTE JA SILKKIORGANZA

Nämä ohuet ja läpikuultavat silkit ovat suosittuja juhlapuvuissa, huiveissa ja viime aikoina myös suosittuja materiaaleja mm. nunohuovutuksessa jolloin ohueen silkkikankaaseen yhdistetään huovuttamalla villaa yms.
Silkkisifonki, Chiffon on näistä kankaista ohuin ja painoluokaltaan esim. Chiffon 3,5 on vain 15 g neliöltä. Tuulenkevyt sifonki on ohuudestaan huolimatta mukavan lämmin ja kangas laskeutuu kauniisti. Kangasta voidaan käyttää myös useana kerroksena jolloin saadaan toivottu paksuus, samoin väri vaihtelee kauniisti jos kangas on välillä useampi kertaisena. Sifonkia saatavana n. 40 värissä, värikartat löytyvät täältä. Saatavana myös aavistuksen paksumpi Chiffon 6, Soft Chiffon ja kestorypytetty Crinkle chiffon jossa pystysuuntainen ryppy antaa kankaalle kauniin pinnan.
Silkkigeorgette, erona sifonkiin georgette valmistetaan parempilaatuisesta langasta jossa on tiukempi kierre, kangas on myö vahvuudeltaan n. puolet vahvempi mutta silti läpikuultava. Yleinen georgeten vahvuus on esim. Georgette 10 joka painaa 43 g neliöltä. Tämä kangas on oiva valinta juhlapukuihin esim. hihoihin sillä painavuus tuo kankaaseen hyvän laskeutuvuuden. Mustan ja valkoisen georgeten lisäksi kangasta saatavana värillisenä toimittajien varastotilanteen mukaan.
SILKKIORGANZA, nk. silkkitylli. Tämä läpikuultava kangas eroaa edellisestä laskeutuvuuden suhteen. Tylli on jäykkää ja sitä on käsiteltävä huolellisesti ettei se rypisty turhaan. Kangas sisältää silkkiliimaa mikä tekee kankaasta himmeän ja jäykän. Saatavana myös silkkimetalliorganzaa jossa teräslankaa n. 30 %. Silkkimetalliorganzaa voi rypistää kuten paperia ja taas oikaista haluamaansa malliin. Saatavana myös erikoisohut organza eli noin puolet normaalia organzaa ohuempi Organza - sopii esim. asuihin jossa halutaan useita kerroksia tylliä.
PONGE (PAJ, HABOTAI) ovat perinteisen kiinalaisen silkin nimityksiä. Paj ja Ponge on käytössä ohuemmille painoluokille, Habotai puolestaan paksumpi laatu. Nämä kankaat palttinasidoksia perussilkkejä joissa kaunis helmenhohto. Ohuemmat Ponge (Paj) laadut suosittuja esim. silkinmaalauksessa ja paksummat Ponge (Habotai) laadut sopivat vaatetukseen esim. vuorikankaaksi. Paksuimmat laadut eli Habotai 14-16 sopii myös mm. ohueksi lakanakankaaksi tai materiaaliksi kevyeen pussilakanaan. Näiden kankaiden paino on syytä huomioida - Ponge 05 on painoltaan 22 g ja esim. Ponge 08 on painoltaan 34 g.

 

Alla esimerkkejä 100 % silkkikankaista Hong Kongista, Kiinasta, Intiasta, Thaimaasta jne.

USEIMMAT NÄISTÄ KANKAISTA MYYNNISSÄ MYÖS VERKKOKAUPASSAMME - SILKKIKAUPPA VERKOSSA!

 

 

 

kirjailtu_crinke_chiffon_t.sin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjailtu tummansininen "Crinke chiffon" eli rppysifonki. Lev. 140 cm, 45,-/mtr

raakasilkkivk5018.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

til.no 391009, 36,-/mtr

Intialainen raakasilkki, helmenhohtoinen palttinasidoksinen silkkikangas. leveys 114 cm, 34,-/mtr. Kangasta saatavana 20 eri värisävyä kts. silkkikankaiden värikartat.


 

emborganxagold.gif

til.no 1000808, 35,-/mtr MT
Kullanhohtoisin kukkaköynnöksin kirjailtu silkkiorganza, organzan väri pronssinruskea.
Leveys 112 cm, 35,-/mtr.

 

 

 redflowerdp.jpg

til.no 181108 MT 38,-/mtr
Hehkuvan punainen duppion silkki jossa kaunis vihreän ja punaisen sävyinen konekirjailu. Kangas sopii vaatetuskankaaksi tai sisustukseen. Leveys 137 cm, hinta 38,-/mtr

 

 

 

dpkirjcaramelgold.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

090308 MT 37,- /mtr
Kesäinen konekirjailtu duppion silkki jossa värinä lämpimät keltaisen ja beigen sävyt (Caramel gold). Ryhdikäs ja helmenhohtoinen duppion silkki on hyvä valinta vaikka juhlavaan jakkuun tai toppiin, kangas sopii myös sisustukseen. Leveys 137cm, 37,-/mtr.

crepe_satin_19_ametisti.jpg 
Crepe Satin 19 (oikea puoli kiiltävä nurja puoli matta). Kaunis ja korkealaatuinen silkkisatiini. Leveys 138cm. Helppohoitoinen ja ihoystävällinen silkki! Alk. 40,-/mtr. Saatavana useassa eri värissä. eri leveydessä ja parissa eri painoluokassa (mm. 12, 14, 16 jne.)

 

 

 

 dpred.jpg

Mustaan loimeen punaisella kudottu, syvänpunainen silkki. Mustan loimen ansiosta kangas hehkyy kauniin punaisena. London malliston konekudottu silkki on pinnaltaan tasainen. Kauniisti hohtava kangas vaatetukseen ja sisustukseen. Lev. 112 cm, 33,-/mtr
Huom! London mallistossa yli 120 väriä, linkki värikarttaan. Värikarttaa saa myös lainaksi jos haluat tarkistaa värin!

 Crepe satin eli silkkisatiini. Saatavana useissa eri painoluokissa, esim. crepe satin 10(43) on suosittu huivisilkki kun paksummat 16-19 (78-82 g) sopivat mainiosti vaatetukseen, alusasuihin, yöpaitoihin ja lakanoihin. Kankaan oikea puoli hohtava satiini, nurja puoli matta crepe. Saatavana myös nk. Duchess satin joka luksuslaatu esim. juhla-asuun tai hääpukuun, Duchess satin painoluokat yleisesti 30-40 mommea. Tässä laadussa kaunis laskeutuvuus.

Vesipestävä ja helppohoitoinen silkki.crepe_satin_16_oranssi.jpg

 

 

 dplime.jpg

til.no 111208 MT 33,-/mtr
Turkoosin loimeen keltaisella kudottu hehkuva silkkikangas. Tämä limen värinen voimakas vihreä taittaa turkoosin ja keltaisen sävyjä riippuen mistä suunnasta kangasta katselee.
Konekudottu London malliston kangas, lev. 112 cm, 33,-/mtr

 duchess_satin_dress.jpg

til.no 201609 MT 85,-/mtr
Vihdoin löysimme toimittajan värilliselle Duchess satiinille!
Duchess Satin 50 on paksu, hohtava silkkisatiini joka sopii loistavasti arvokkaimpiin juhlapukuihin. 100 % silkki jonka neliöpaino 215 g - upea laatu! Kankaan leveys 150 cm. Tilauskangas!
Saatavana värit: joulunpunainen, musta, lehmuksenvihreä, hiekanbeige, tummanruskea, vaaleansininen (pinkki loimi!) - värikartta Silkkikankaat osiossa!

 .

crepesatinmustavalk.jpg 

TIL.NO 24080

Hohtava kreppisatiini jossa painokuvioina graafinen oksa tai puu. Crepe Satin 19 (kreppisatiini) valmistetaan hienoimmasta silkkilankalaadusta ja tässä kankaassa on ainutkertainen silkinhohto. Kangas on helppohoitoinen ja se laskeutuu kauniisti. Sileäpintainen silkkisatiini on myös ihanteellinen kangas arimmallekin iholle. Kankaan leveys 114 cm, 39,-/mtr. Tätä kangasta saatavana myös terrakotan tai fuxianpunaisen värisellä painatuksella tilauksesta.

 leopard_satiini.jpgLeopardikuvioinen silkkisatiini, lev. 114 cm, hinta alk. 35,-/mtr.

 Uutta! Digiprintatatut silkkisatiinit jotka yleensä myydän kuvion kokoisina paneeleina esim. 140 x 112 cn

 digiprint_satin.jpg