Uusimmat tuotteet

Uutuus! Ohuet silkkisormikkaat, musta XL 25,-Uutuus! Silkkisormikkaat - ohutta mustaa silkkineulosta. 100 % silkki, resori elastinenLue lisää »
Burette 22 (95 g), ohut burette, lev. 106 cm l. valkoinenBurette 22 on normaalia burettea (Burette 34) ohuempi ja laskeutuvampi. Tässä burettelaadussaLue lisää »
"Fukuro", silkkinen pussukka"Fukuro" 袋- silkkinen pussukka! Dupion silkistä valmistettu pussukka "Fukuro"Lue lisää »
Dupion silkki, ruutukuosi "Tartan", lev. 114 cmErä dupion silkkiä jossa kuviona klassikko "Tartan" nk. skottiruutu. Nk. 7 cm korkeaLue lisää »

Uutiset

10.11.2015Tampereen Kädentaidot messut 13-15.11.2015Lue lisää »13.10.2015Lisää luonnonvalkoista Nirdar silkkilankaa!Lue lisää »1.10.2015Upea laatu crepe de chine 14 silkkikangas!Lue lisää »

"Vain silkki on silkkiä..."

 img_0249.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meille silkkilanka tarkoittaa aina 100 % luonnonsilkkiä. Silkkiperhosen toukan kehräämää kuitua jonka monet ja ainutlaatuiset ominaisuudet ovat jo vuosituhansien ajan olleet vailla vertaansa.

Miten aidon silkin erottaa? Siinäpä se - kun kyse on yhdestä kuitumaailman helmestä on selvä, että monenlaista lankaa/kangasta voidaan kaupata arvostettuna silkkinä. Muutamia tuntomerkkejä kuitenkin kannattaa tutkia:
- silkki on kevyttä ja metrimäärät verrattuna etenkin viskoosiin ovat suuremmat
- filamentti eli kelattu silkki joka on arvokkainta on hohtavaa ei kiiltävää kuten viskoosi - ero on ehkä aluksi vaikea erottaa mutta vertaamalla esim. viskoosia ja luonnonsilkkiä vierekkäin eron huomaan - silkin hohto on ainutlaatuinen
- tee polttokoe jossa silkki palaa kuten hius ja jättää paperimaisen tuhkan. Ero muovipalloksi sulavaan keinokuituun on selvä mutta ero viskoosiin on vaikeampi erottaa. Jos on kokenut silkki-ammattilainen viskoosin ja silkin erosta kertoo liekin väri, palamisen nopeus esim. lankaa poltettaessa ja tuhkan värissäkin on eroa. Mutta ole tarkka - tämä on se yleisin tapa huijata esim. kangasta ostaessa - pelkkä nopea polttokoe ja tuhka ei siis erota vielä halpaa viskoosia arvokkaasta silkistä! Ja jos silkin yhteydessä käytetään sanaa Art. tai Faux on kyse aina keinokuidusta.
- teollisuudessa silkki erotetaan muista kuidusta kemikaaleilla testaamalla jossa esim. viskoosi sulaa ja silkki säilyy - samaa menetelmää käytetään myös kuvioinnissa jossa esim. silkkisametti kuvioidaan nk. burnout menetelmällä. Myös valon spektrikokeella voidaan testiolosuhteisssa erottaa aito silkki muista kuiduista.
- eri maissa on myös erilaiset silkkikultturit (serikulttuuri) - esim. suurimmat tuottajamaat Kiina ja Intia eroavat toisistaan paljon ja tuottavat hyvinkin erilaista silkkiä. Vietnam ja Thaimaa ovat sitten jo aivan oma lukunsa sillä jo silkkiperhonen näissä maissa on erilainen ja raakasilkki erilaista esim. värinsä puolesta.
- kun kyse on silkkisestä esim. käsityölangasta on hyvä muistaa, että hienoin ja kallein nk. filamenttisilkki on perhosen toukan valmistama yhtäjaksoinen valmis lanka johon ei voi sekoittaa muita kuituja. Toukka valmistaa siis valmiin langan joka vain kerrataan halutun paksuiseksi. Kun lanka on silkkisekoitelanka (emme kutsu sekoitelankoja silkkilangoiksi!) on silkki kehrättyä mulperisilkkihahtuvasta valmistettua lankaa - vain tällaiseen silkkiin voidaan lisätä villaa, alpakkaa tms. Lanka voi olla myös 100 % silkkilanka joka on kokonaan valmistettu silkkihahtuvasta tai kehruusta ylijääneestä lyhyestä kuidusta (burette). Kyse on siis laadusta ja erityisesti tämän pitäisi näkyä hinnoittelussa sillä ero aidon 100 % silkkilangan ja sekoitelangan välillä voi olla suuri. 

Aidon silkin hohto onkin ainutlaatuinen ja vain filamenttisilkissä eli pitkäkuituisimmassa silkkiperhosen kehräämässä kuidussa on tämä mystinen hohto. Toukka kehrää silkkikuidunseuraten auringonvaloa ja yhdessä kokongissa on jopa kilometri tätä yhtäjakoista ja sileää silkkikuitua. Hohto johtuu yhtäjaksoisen silkkikuidun kolmionmallisesta poikkileikkauksesta joka taittaa valoa kuten prisma. Filamenttisilkin pinta on sileä, likaa hylkivä eikä lanka käytössä nyppyynny. Lanka on myös huomattavan kevyttä verrattuna esim. samanoloiseen viskoosiin. Langoistamme esim. silkkilanka Jutaka sekä mm. kiinalaiset kirjontasilkkilangat ovat tätä nk. filamenttisilkkiä joka on korkelaatuisin ja perhosen toukan valmiiksi tekemä silkkilanka.

cocoon_2011.jpg

 

100 % silkki voi olla myös helmenhohtoista kuten kehrätty silkki. Tämä silkkilaatu
valmistetaan kuten lampaanvillalanka, kehräämällä pumpulimaista silkkikuitua eli topsia.
Tässä vaiheessa silkkiin voidaan lisätä myös muita kuituja kuten villaa,kashmiria, pellavaa, bambua tms. Kehrättyä silkkiä on monenlaatuista aina pehmeästä käsinkehrätyistä lujaan konekehrättyyn.
Silkkilangoistamme silkkilanka Peking ja uutuslanka Nirdar edustavat tätä kehrättyä 100 % silkkilankaa - samoin useat uudet intialaiset silkkilangat kuten kauniisti hohtava Duke - lanka. Konekehrätty, hyvälaatuinen silkkilanka kuten Peking tai Nirdar on luja lanka ja tämä lanka on yleinen lanka esim. silkkimatoissa ja valmisneuleissa.

Kehrättyjä lankoja edustaa myös nk. sarisilkkilanka joka valmistetaan joko käsin - tai konekehräämäällä sarisilkkikankaiden hukkapaloista (uusiolanka). Huomio, että sarisilkkilanka ei ole koskaan 100 % silkkiä vaan tässä langassa on erästä riippuen aina myös viskoosia, metallilankaa, keinokuituja. Markkinoilla on myös sarisilkkilankaa jossa ei ole silkkiä ollenkaan - nämä langat ovat usein painavia suhteessa metrimäärään ja kuitu on viskoosia jota maallikko ei voi erottaa silkistä esim. polttokokeessa. Vaikka "sarisilkki" nimenä viittaa 100 % silkkiin on nimitys vain kauppanimike kuten esim. "vuorisilkki" tai "silkkipaperi"  eikä siis tarkoita 100 % luonnonsilkkiä. Aitojen ja kalliiden 100 % sarisilkkikankaiden valmistusmäärät ovat vain pieni murto-osa sekoitekankaista joten kangastehtaiden hukkapalat ovat pääasiassa viskoosia. Sarisilkkilanka on siis aina sekoitelanka jossa silkin osuus pieni -  eikä siis aito silkkilanka vaikka niin kuulee usein tätä lankaa markkinoitavan.

sari_silk_yarn2.jpg

Kiillottomin silkki on nk. burettesilkkiä joka valmistetaan kehräyksestä jääneistä alle 5 cm pituisista kuiduista. Lanka on hieman epätasaista ja väriltään luonnonvalkoista ja joskus tätä laatua sanotaan virheellisesti raakasilkiksi. Kyse on kuitenkin lyhyestä raakasilkkijättestä valmistetusta langasta (engl. raw silk noil).Ero kannattaa huomioda sillä hintaero raakasilkin (raw silk) ja raakasilkkijätteen (raw silk noil) on suuri. Langan vetolujuus ei ole filamenttisilkin tai hyvän kehrätyn silkin veroinen mutta kerrattuna lanka kestää vaikkapa neuleessa. Tämä silkkilankalaatu on edullisin ja suosittu lanka arkisemmissa asusteissa. Burettesilkkikuitu on yleinen myös silkkisekoitelangoissa mm. edullisen hintansa takia. Burettesilkkiä lankavalikoimassa edustaa silkkilanka Cheng.

Nämä kolme eri lankatyyppiä on hyvä tunnistaa kun astuu silkkiselle tielle - lanka kun on kaiken perusta oli lopputuote sitten neule, kangas tai vaikkapa aito silkkimatto. Ota yhteyttä - annamme mielellämme lisätietoja silkkilangoistamme.

jinlin.jpg

SILKKIKAUPASTAMME VERKOSSA löydät nyt suurimman osan langoistamme:Jutaka, Sari silkkilanka,Duke sekä kirjontasilkkejä. Myös edullisia poistoeriä tai harvinaisia pieneriä silkkilangoista päivitämme silkkikauppaamme. Voit myös soittaa tai tulla käymään - sovi käyntiaika erikseen puhelitse tai sähköpostilla!

 

HINNASTO

SILKKILANKA JUTAKA, 39 tex x 2, kelattu pitkäkuituinen hohtava silkki.
1300 mtr 100 g, l. valkoinen 30,-/100 g, värilliset 32,-/100 g

Jutaka on suosittu lanka mm. kudonnassa ja nypläyksessä. Tässä nk. pitkäkuituisessa filamenttisilkissä on tallella kaikki silkin hienoimmat ominaisuudet: kaunis hohto, sileä pinta, keveys,
lanka ei nyppyynny jne. Kudonnassa tämä lanka on usein yhdisttynä silkkilanka Pekingiin joka kaksinkertaisena vastaa silkkilanka Jutkan vahvuutta.  Jutakassa on laaja värikartta ja lanka on kätevissä 100 g rullissa.

Jutakan värikartta:

jutaka1.jpg

 

   5         0     35        22            4     193      38       24   127        31       33     219

 

 

 jutaka2.jpg

     37        99          97      96      30       C2       32     135     331     34       t.vihr.loppu

 

SILKKILANKA DUKE ICELANDIC , 666 tex. Hinta 24,-/100 g.

Unelmanpehmeä kehrätty silkki. Väri hohtava valkoinen.
Tämä kehrätty mulperisilkkilanka on pehmeydeltään vailla vertaansa sillä se on kehrätty korkealaatuisesta mulperisilkkihahtuvasta koneellisesti.Kaunis valkoinen sävy jossa kehrätyn silkin kaunis hohto taittuu kuten aidossa helmessä. Lanka sopii mm. neulontaan (puikot n.4-5) ja kudontaan. Langan valmistusmaa Kiina. Lanka on 100 g vyyhdiessä. Dukesta saatavana myös erikoiseriä värjättynä/käsinmaalattuina lankoina, 50 g vyyhti alk. 15,-

 duke.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SILKKILANKA PEKING, 17 tex x 2, 3000 mtr/100 g. Valmistusmaa Kiina.
Luonnonvalkoinen 25,-/100 g, värilliset 26,-/100 g.

"Uskollinen ystävämme" silkkilanka Peking on hyvä peruslanka moneen tarkoitukseen. Lankaa käytetään maailmalla yleisesti hienoimpien  silkkimattojen loimena ja nukkalankana mikä kertonee tämän langan hyvästä laadusta ja luujuudesta. Lanka on konekehrätty, ohueko silkkilanka jota esim. kudonnassa käytetään usein kaksinkertaisena.  Suosittu lanka mm. kudonnassa loimilankana, langassa on kaunis helmenhohto eikä se ole yhtä liukas kuin esim. filamenttisilkkilangat. Lanka on useimmissa väreissä 100 g vyyhdillä, musta, l.valk. ja roosa 100 g kartiolla.

Värikartta silkkilanka Peking alla:

pekingkartta1.jpg
luonnonvalkoinen, musta, vihreä, roosa, punainen, sähkönsininen, violetti (erä loppu), ruskea, v.sin. ja terrakotta.

SILKKILANKA NIRDAR 50 tex x 2. Sama kehrätty laatu kuin silkkilanka Pekingissä mutta noin puolet vahvempana. Kaunis helmenhohtoinen pinta. Lanka sopii loistavasti kudontaan, nypläykseen yms. Saatavana tilauksesta myös värillisenä.
Varastossa väri luonnonvalkoinen, 100 g kartio eur 26,-
nirdar.jpg 

SARISILKKILANKA, kierrätyslanka 100 g vyyhdeissä, vyyhti n. 60-80 mtr, kirjavat eur 15,-/100 g, yksiväriset eur 16,-/100 g

Sarisilkkilankamme tulee Intiasta kauniiden sarisilkkikankaiden kotimaasta. Sarisilkkilanka valmistetaan kangastehtaiden hukkapaloista jotka jäävät yli kankaiden valmistuksessa. Kangastilkut karstataan ja kehrätään langaksi. Osa kankaista lajitellaan värin mukaan (yksiväriset), osa taas kehrätään kirjavaksi kuiduksi jossa hohtavat kaikki sarikankaiden juhlavärit kuten violetti, punainen, vihreä, keltainen. Jokainen vyyhti on hieman erilainen joten jos teet isomapaa työtä varaa riittävästi samanoloista lankaa - autamme etsimään sopivat vyyhdit! Lanka on suosittu mm. kaulahuiveissa (puikot n. 5) myssyissä, neuleissa, pussukoissa. Varastovalikoimamme vaihteleeeri erin mukaan.

sarisilkyvoranssi2.jpgsari_silk_yarn2.jpgkaulus1.jpg


BUKLEESILKKILANKA, Erityisen pehmeä, luonnonvalkoinen silkkibukleelanka Lotus! Kaunis luonnonvalkoinen buklee lanka on 100 % silkkiä ja sen pinta on elävä sillä bukleelangalle ominaisesti lanka on "lenkkimäinen". Lanka sopii pehmeän pintansa takia mm. neuleisiin ja kudontaan. Lagan vahvuus  476 tex (2.1 Nm), 175 m/100g. Pukkosuositus 3-4.  

22,-/100 g vyyhti

boucle2.jpg 

 

 

 

 

 

VILLISILKKILANKA "PEACE"

Villisilkki valmistetaan luonnossa vapaana elävien perhosten kotelokopista kehräämällä. Eräänlaisissa perhoslehdoissa elävät perhosen toukat kehräävät ympärilleen kotelokopan ja kun toukka on muuttunut perhoseksi ja murtautunut ulos kotelosta paikalliset viljelijät keräävät kotelokopat talteen. Koska kotelokoppa on rikkoontunut lankaa ei voida kelata vaan kotelokoppa liotetaan ja murskataan ja kuitu kehrätään langaksi. On hyvä huomioda, että paraskin villisilkki ohittaa filamenttisilkkivaiheen jossa kuitu kelataan yhtäjaksoisena kotelokopasta - vain siis viljellyssä mulperisilkissä on saatavana tämä nk. filamenttisilkki jossa kuitu on yhtäjaksoinen. Villisilkki "Peace" on luonnonvalkoisena eri beigen sävyjä johtuen villisilkkiperhosten syömästä ravinnosta joka on mm. tammen lehtiä jne. Beige väri on mukana kuidussa pigmenttinä. Villisilkki on siis silkeistä luonnonmukaisin ja villisilkkiä tuotetaan sekä Intiassa että Kiinassa. Eri villisilkkiperhosten lajeja ovat mm. Muga, Eri, Tassar, Tussah, Honan jne. On myös huomiotava, että koska kyseessä on villisilkki voivat eri erät hieman vaihdella riippuen tuotantoalueesta, vuodenajasta jne. Villisilkki joka on kehrätty on pehmeää ja pumpulimaista mutta hieman himmeämpää kiilloltaan kuin viljelty mulperisilkki jonka tuotanto on tarkkaan valvottoa.  Villisilkkilanka "Peace" - saatavana värillisenä 100 g vyyhdeissä, 18,-/100 g. 300 mtr/100 g , puikot 2-3. Menekki M-kokoiseen neuleeseen n. 400 g.

peace.jpg


Saamme tasaiseen tahtiin erikoiseriä silkkilankauutuuksista mm. helmillä tai paljeteilla koristelluista intialaisista silkkilangoista, käsinvärjätyistä mulperisilkkilangoista - näihin lankaeriin voit tutustua silkkikaupassamme verkossa.

silk_sequins_yarn_1.jpgduke_hpgreen.jpg
duke_vihre2.jpg

 

 UUSIA LANKOJA KIINASTA - toimittajamme esittelevät meille jatkuvasti uusia lankoja ja jos silkin osuus riittävä (emme halua "wannabe" silkkejä ;) usein tilaamme koe-eriä - osa langoista sitten jäävät valikoimiin pidemmäksi aikaa. Nyt uusia lankoja mm. silkki-pellava, 100 % kashmir (tähän emme kyllästy koskaan!), kashmir-minkki jne. Uusi lanka syksyllä 2014 "HEBEI" 50 % mulperisilkkiä ja 50 % jakin villaa - pehmeyttä ja lämpimyyttä tarjoaa tämä kahden luksuskuidun upea yhdistelmä.

Uutuuslanka jossa 75 % kehrättyä mulperisilkkiä ja 25 % aitoa pellavaa! Kauniisti helmenhohtoinen lanka jossa yhdistyy hienosti kaksi lankamaailaman aitoa klassikkoa - silkki tuo lankaan pehmeyden ja hohdon - pellava puolestaan hivenen ryhdikkyyttä ja pellavalle tunnusomaisen kiillon.

silkkipellava_oranssi.jpgSilkkipellava 50 g kerissä, 9,-/kerä.

 

 

 

KIRJONTASILKKILANGAT:

Valikoimiimme kuuluvat myös perinteikkään ranskalaisen silkkitalon Au Ver A Soien langat. Au Ver a Soien langat ovat suurimmaksi osaksi kirjontalankoja joiden värikartta on laaja ja laatu vertaansa vaille.

Soie d'Alger, 7 -säikeinen kehrätty silkkilanka. Värikartta yli 550 väriä. 19,-/45 mtr vyyhti.

Soie Ovale, täysin kierteetön filamenttisilkkilanka. Suosittu lanka mm. perhonsidonnassa. 59 hohtavaa väriä. 6,50/30 mtr rulla

Soie Gobelins, tiukkakierteinen filamenttisilkkilanka. 365 väriä. 5,50/50 mtr rulla

 

soie_dalger.jpgsoie_ovale.jpgsoie-gobelins.jpg
Soie d'Alger                           Soie Ovale      Soie Gobelins

Värikartat langoista www.secretsdesoie.fr/nuancier
Lisätietoja Au Ver A Soien langoista www.auverasoie.com.

 

 

Uusi erä kiinalaisia kirjontasilkkilankoja, 5 x 20 mtr 7,50  Ohut filamenttisilkkilanka. Perinteinen kiinalainen kirjontasilkkilanka jossa kaunis filamenttisilkin hohto ja lujuus.
Värilajitelmat: Punasävuiset, sinisävyiset jne.Lanka myynnissä myös verkkokaupassamme.
UUTUUS! 50 x 20 mtr paketti jossa voit valita värit omien mieltymysten mukaan (DMC värikartta).
Kiinalainen toimittajamme tekee värikartan ilmoittamasi värien mukaan, värikartassa 50 kpl toivomaasi väriä, värikarttana käytetään DMC karttaa jonka kaikki värit (yli 700!)  saatavana tässä filamenttisilkkilangassa. Oman värikartan toimitusaika n. 2-3 viikkoa, hinta 95,-/kpl-

silkkilankakiinal2.jpg

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Valkoinen kirjontasilkki, edullisessa 6 x 12 mtr paketissa. Tämä tiukkakierteinen nk. helmisilkki on kauniin hohtava ja sopii mm. värjättäväksi. Hinta eur 12,-/pkt.

 valkoinenhs.gif

 

SILKKINEN OMPELULANKA, Soie 1003. Ranskalaisen Au Ver A Soien korkealaatuinen ompelusilkkilanka. 150 mtr rulla eur 6,-. Yli 750 väriä.

soie_1003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SILKKINAUHAT:

Luonnonvalkoinen 4 mm leveä silkkinauha mm. silkkinauhakirjontaan. Sopii myös värjättäväksi. Hinta eur 5,-/6 mtr.Pyöreät silkkinauhat: Ponge 05 kankaasta valmistettu pyöreäksi ommeltu silkkinauha. Miellyttävän pehmeä nauha mm. koruissa. Saatavana paketeissa - valkoinen, puna-keltasävyinen ja sinisävyinen.

Hinta värilliset 10 kpl nauhaa a´1 mtr/pkt 8,-

l.valkoinen 12 kpl nauhaa a´1 mtr eur 8,-/pkt

sikkinauhap.jpg

 

 

silkkinauhat2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Saatavana myös leveää satiininauhaa laaduissa Ponge ja Crepe Satin, lev. 10 cm, pyöreäksi ommeltua silkkisatiininauhaa, silkkipunosta jne. Lisätietoja silkkikaupastamme verkossa!

satiininauhap.jpg

 satinnauha.jpg

 

 

 

 

 

 

silkkinauha_leikattu.jpg

Uutuus! Nk. Leikattu silkkinauha 45 mtr rullissa. Nauhan leveys 10 mm. Nauha sopii kudontaan, neulontaan, askarteluun jne.
45 mtr rullan hinta eur 7,50 saatavana myös 10 rullan tukkupakkauksissa 60,-/pkt.

silkkinauhaneulos.jpgUutuus! Sarisilkkinauha, yhtäjaksoiseksi ommeltu sarisilkkikankaista leikattu n. 1-2 cm leveä nauha 100 g vyyhdeissä. Alk. eur 12,-/100 g.  sari_silkkinauha_2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valikoimiimme kuulivat myös silkkinauhat silkkinauhakirjailuun tms. Saatavana mm. 4 mm, 7 mm, 13 mm leveitä silkkinauhoja - osa myös värillisenä! Erikoiseriä myös leveämpiä silkkinauhoja - kts. tarkemmin silkkikaupastamme verkossa!

 

 

Työohjeita silkkilangoille: saatavana työohjeita kudottuihin huiveihin, neulottuihin puseroihin jne. Malleja on julkaistu useissa käsityölehdissä. Ohessa julkaistuja malleja:

Huivit ym. - silkkilangoista kudotut
-Helmenvalkoiset silkkihuivit (Taito 4/1995)
- Vaalea silkkihuivi (Taito 4/1996)
- Valkoinen silkkihuivi (Taito 6/1999)
- Vaaleansininen silkkihuivi (Taito 6/1999)
- I
sot silkkihuivit (Taito 5/2001)
- Silkkipellavahuivi (Kodin Pellervo 10/2002)
- Valkoinen silkkihuivi (Taito 6/2002)

- Roosa silkkihuivi (Mallikerta)
- Silkkinen hääpukukangas (Taito 6/2002)
-
Silkkinen joululiina (Taito 6/1997)
- Kirjottu silkkityyny:
(Taito 6/2001)
- Silkkisammal-huivi (Loimien lomassa 2/2006) 

Neuleet ym. silkkilangasta neulotut tuotteet
- Silkkitoppi (Taito 3/1994)
-
Valkoinen silkkineule (Suuri Käsityölehti 4/2002)
- Vauvan silkkinuttu ja -myssy (Vauva & leikki-ikä 1/2000)
- Suloiset silkkineuleet (Suuri Käsityö lehti 10/2003)

Muut tuoteet
- konekirjotut silkkikorut (Suuri Käsityölehti 2/2005)
- silkkikirjonta Kiinasta, Kirjo kiinalainen huvimaja (Suuri Käsityölehti 4/2007)
- vauvan silkkipeitto "Silkkisiä unia" (ihana 1/2012)
- Räsykässät sulattavat sydämen (Kotiliesi 17/20.8.2014)