« Takaisin

Duchess satin - Crepe satin 30 (129g/m2), luonnonvalkoinen lev. 140 cmUpeaakin upeampi on tämä paksu ja hohtava silkkisatiini, Crepe satin 30 jota kutsutaan myös Duchess satin, väri luonnonvalkoinen.Painoluokka 30 on silkkilaatujen parhaimmistoa ja paino on siis n. 129 g/m2 (noin 2 kertaa painavampaa kuin tavallinen esim. puseroissa käytetty satiini laatu). Aitona silkkinä kangas on ryhdikäs ja omaa kuitenkin silkin "valuvuuden" ja kauniin laskeutuvuuden. Morsiuskankaiden aatelistoa hääpukumalleihin joissa haetaan laskeutuvuutta ja aidon silkin hohtoa. Tämä silkkilaatu on silkeistä hohtavin mutta verrattuna esim. keinokuitu tai viskoosisatiinin tämän aidon silkin hohto (ei kiilto!) on hienostuneen hillitty ja reagoi valoon kuten vain aito silkki vain voi! Kankaan leveys 140 cm, 135,-/mtr. 

Tilauksesta myös vielä paksumpi laatu crepe satin 40 (172g/m2) alk. 155,-/mtr

Crepe satin eli silkkisatiini painoluokat:

8-12 mommea (crepe satin 8-12) yleinen laatu mm. luksusmerkkien huiveissa

14-19 mommea (crepe satin 14-19) yleinen laatu vaatetussilkeissä, puseroissa, yöasuissa, lakanoissa...

22-40 luksuslaadut joita kutsutaan myös nimellä Duchess satin (crepe satin 20-40) - ohuempia laatuja käytetään kalliimmissa vuodevaatteissa ja vaatetuksessa, paksummat laadut vaatetuksessa

Crepe satin silkki valmistetaan silkkiperhosen kehräämästä yhtäjaksoisesta filamenttisilkistä. Kuidun pituus voi olla jopa 1000 m ja kuidun pinta on sileä ja likaa hylkivä. Crepe satin silkki kudotaan nk. atlas sidoksella ja tuloksena on oikealta puolelta hohtava silkki jonka nurja puoli matta. Kankaan voi käyttää myös "nurinpäin" vaikaa valmistajan mukaan oikea puoli on aina hohtava satiini.  Vesipestävä silkki joka kestää käytössä pitkään - yksi silkkimaailman ehdottomia helmiä!

Hinta:135.00 €