« Takaisin

Silkkipeite, täytteenä aito mulperisilkkivanu, valkoinen - useita eri kokoja!Aidosta pitkästä mulperisilkkikuidusta valmistettu silkkipeitto. Peiton koko n. 150 x 200, 150 x 210 cm tai 220 x 240 cm jne., väri valkoinen. Päällikangas 100 % hyvälaatuinen puuvilla kuten perinteisissä silkkipeitoissa Kiinassa.Peitteessä täytteenä pitkäkuituista mulperisilkkivanua joka valmistetaan venyttämällä mulperisilkkiperhosen kotelokoppaa haluttuun kokoon, muotoon ja paksuuteen (huom! eri painoluokat mm. kesä/talvi jne). Mulperisilkkivanulevy sitoo itseensä paljon ilmaa ja omaa ohuena kuituna erinomaisen lämmöneristyskyvyn. Tämä vanulaatu on silkkivanuista luonnostaan puhtain (ei kemikaaleja tai valkaisua kuten halvemmissa laaduissa)  ja kallein - siksi onkin hyvä varmistaa mitä vanua silkkipeitossa on käytetty sillä hinta määräytyy silkkikuidun laadun ja määrän mukaan. Halvemmissa silkkipeitoissa käytetään lyhytkuituista silkkivanua tai villisilkkiä (mm. Tussah). Mulperisilkki peitoissa vetoketju sivusaumassa mistä voi kurkistaa peiton sisään ja varmistaa pitkäkuituisen mulperisilkkivanun hyvän laadun. Vanu on kiinnitetty puuvillaiseen päällikankaaseen muutamalla pistoilla jotta vanu pysyy paikallaan käytössä. Silkkipeitot jaotellaan silkkitäytteen painon mukaan seuraavasti:

SUMMER LIGHT, ohuempi kesäpeitto täyte n. 0,6-0,8 kg  
SUMMER, kesäpeitto täyte n. 1 - 1,1 kg
MEDIUM, syys/kevätpeitto täyte n. 1,4-1,7 kg
WINTER, talvipeitto täyte n. 1,8 -2,2 kg. (Nämä painot yhdenhengen peitolle koko n. 150x200/210 cm).

Tilauksesta toimitamme myös muita kokoja/painoja/värejä. Esim. väreinä keltainen ja vaaleanpunainen, painavampia peittoja em. lisäksi Cold Winter, Extra Cold Winter.

Silkkipeiton ominaisuuksia:

- viileä kuumalla ja lämmin kylmällä  - silkki reagoi ihon lämpötilaan monen ohuen hengittävän kuitukerroksensa takia. 
- silkki on nk. hypoallerginen materiaali joka ei yleensä allergisoi. Huomioi kuitenkin, että silkkivanuissa on eroja - mitä pidempi kuitu sen turvallisempi allergiasta kärsiville. Aito mulperisilkki eli viljelty silkki on kuituina huomattavasti puhtaampaa ja pidempikuituista kuin nk. villisilkki (mm. Tussah) jota saadaan vapaana luonnossa elävien perhosten kotelokopasta. 
- pitkäkuituinen mulperisilkki ei kerää pölyä eikä siten ole kasvualusta pölypunkeille. 
- silkki on proteiinikuitu joka sisältää 18 eri aminohappoa - koostumukseltaan silkki on lähellä esim. ihmisihoa tai hiusta ja siksi luonnolinen ja miellyttävä vaihtoehto.

Silkkipeiton hoito:

- kemiallinen pesu (ohut ilmava silkkivanu litistyy vesipesussa joten sitä ei suositella!)
Silkki sinällään kestäisi pesun mutta silkkivanun idea on ilmavuus joka saadaan aikaan käsin kuitu avaamalla. Vesipesu litistää ilman pois ja vanu litistyy muotoon joka silkillä oli ennen vanun venytystä/avaamista.
- tuuleta peittoa usein sekä kesällä että talvella, raikas ilma on peiton "paras kaveri"
- uusi peitto kannattaa pöyhiä/tuulettaa hyvin jotta ohutrakenteinen silkkivanu saa sidottua ilmaa ympärilleen tiiviin pakkaamisen jälkeen
- käytä peitossa luonnonkuituista pussilakanaa, aito silkkinen pussilakana on paras vaihtoehto puuvillakankaiselle peitolle. Tilauksesta toimitamme myös silkkisiä pussilakanoita ja aluslakanoita Kiinasta. Puuvillapäällysteistä silkkipeittoa voi paikallisesti puhdistaa tahroista toisin kuin silkkipäällysteistä peittoa johon tahranpoisto jättää nk. vesijäljet. Siksi suosittelemme puuvillapäällysteistä peittoa ja silkkistä pestävää pussilakanaa parhaana yhdistelmänä.
- saatavana myös Suomessa valmistettu silkkinen tyynyliina (eurokoko) 50 x 60 cm. Materiaali crepe satin 19 (82g) eli hohtava ja ihoa hellivä materiaali.
- saatavana myös silkkinen unimaski eli silmäsuoja valoisiin öihin tai matkalle tms. 
- saatavana myös silkkinen unimyssy esim. hiuksia tai päätä suojaamaan tms.

Valmistusmaa Kiina.  

Hinta alk.180.00 €

Vaihtoehdot

Tuote Hinta Varastosaldo
Double WINTER valk. koko 220 x 240 cm (täyte 3 kg, peiton paino n. 4kg)495.00 €2 kpl
Single COLD WINTER valk. koko 150 x 210 cm (täyte n. 2,6kg) peiton paino n.3,5 kg)450.00 €0 kpl
Single JUNIOR MEDIUM koko 120 x 150 cm - lasten koko!180.00 €1 kpl
Single LIGHT SUMMER valk. koko 150 x 200 cm (täyte n. 0,6 kg, peiton paino n. 1,3 kg) Lisää saapumassa n. vko 5/24240.00 €4 kpl
Single MEDIUM valk. koko 150 x 210 cm (täyte n.1,6 kg, peiton paino n. 2,4 kg,)340.00 €1 kpl
Single SUMMER valk koko150 x 210 cm (täyte n. 1 kg, peiton paino 1,9 kg)295.00 €3 kpl
Single WINTER valk. koko 150 x 210 cm (täyte n. 2 kg, peiton paino n. 3 kg),400.00 €0 kpl